Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Egyenesen az Egyesült Államokból érkezik az alkoholos italok legújabb trendje, a hard seltzer - egy áttetsző szénsavas alkoholos ital, jellemzően csipetnyi gyümölcs ízesítéssel, amelynél a kívánt alkohol- és széndioxidszintet fermentációval érik el. A Viper hard seltzer, amelyet a Dreher Sörgyárak márciusban vezet be a magyar piacra, egyáltalán nem sör, noha hasonló hagyományos eljárással készül.
Fotó/Videó: Horváth András
A kőbányai Dreher Sörmúzeumban Dr. Török Róbert, a múzeum kurátora körbevezetett minket és többek között azt is megmutatta, hogy nézett ki az első magyar palackozott sör, és hogy milyen különleges eszközöket használtak régen a sörgyárban. Sőt, azt is elárulta, korábban miért nem illett sörrel koccintani.
Horváth András
A magyar sörfőzés Dávidja és Góliátja – diszkrét hasonlattal élve – nem egymás ellen harcol a piacért, hanem már a magyar történelemre utalva kiegyeznek, és elkezdenek valami újat, jobbat, előre mutatót. A Dreher Sörgyárak és a Mad Scientist egyesítette erőit, a nagyüzemi és kisüzemi sörfőzés előnyeit kihasználva két új sört dobott a piacra, ennek a bemutatóját néztük meg a kőbányai pincerendszerben, ahol a hűtőgépek előtt a söröket ászokolták.
Idén 165 éves Magyarország legnagyobb sörgyára, a Dreher. Ebből az alkalomból egy kibővített sörmúzeumi kiállítással, valamint két új sörrel is kedveskednek a sörkedvelőknek. Eláruljuk: mindegyik izgalmas, mindössze Kőbányára kell zarándokolni érte!
Augusztus 26-án véget ért a Mindmegette.hu "Én és a söröm" fotóbeküldős játéka, amelyen ti szavazhattatok a szeritnetek legjobb sörös tematikájú fotóra - íme a nyertesek!
Páratlan élményt nyújt a kéthavonta megrendezésre kerülő Dreher Kulináris Élményvacsora, ahol a sör és a finom ételek szerelmesei bepillantást nyerhetnek a sörgyártás kulisszatitkaiba.
Több mint egy évtized után változik a Dreher Classic receptje, megjelenése és neve. A Dreher Gold receptúrájából kikerül a kukoricagríz, így ezentúl már csak 3 klasszikus összetevőt tartalmaz: árpamalátát, komlót és kristálytiszta vizet. A kívül-belül megújuló termék végleges ízének és csomagolásának kiválasztásában a magyar fogyasztók véleményére nagyban épített a márka.
Ha október 31-én a borzongás mellett ínycsiklandó sörkülönlegességeket is megkóstolnál, akkor vár rád a Dreher sörgyára, ahol olyan rejtélyes helyszíneket barangolhatsz be, amiket eddig a nagyközönség nem láthatott.