Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Egy ember átlagos kalóriabevitelének több mint a felét a három legnépszerűbb gabonaféle, a búza, a rizs és a kukorica, valamint az ezekből készült ételek teszik ki. Kedveltek, olcsók, könnyen beszerezhetők és variálhatók, ám nagyon megterhelik a termőtalajt és rengeteg vízre van szükség a termesztésükhöz.
Biztosan ti is találkoztatok már mindkét példával. Mindenek előtt szeretnénk leszögezni, hogy a tojás ezen változataival nincs probléma, mindkét esetben fogyasztható. Ha mégis úgy gondoljátok, hogy romlott lehet, felhasználás előtt könnyedén leellenőrizhetitek frissességét. Erre is kínálunk megoldást, ám cikkünkben most elsősorban azzal foglalkozunk, hogy mi lehet az oka annak, hogy a tojássárgája néha sötétebb színű, máskor pedig világos sárga.
A búzafű az a frissen kihajtott búza, ami még csak sziklevele jelenik meg. Pár napos hajtásait leszedve, majd préselve nyerhetjük ki belőle a búzafű levét. Boltban is megvásárolható lé, por, illetve kapszula formájában, ám ha mégis úgy döntünk, hogy magunk, saját háztartásunkban termeljük, fontos, hogy mindenképpen le kell préselni fogyasztás előtt. Növényi rostjait az emberi gyomor nem, vagy csak nagyon nehezen tudja megemészteni.