Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A bor és a sajt különlegesen jó házasságot alkot. Persze ez is attól függ, hogy milyen sajthoz milyen bort választunk.
Az egri és a szekszárdi bikavérek karakterükben eltérnek egymástól, hiszen az egyik egy északi, a másik egy déli fekvésű borvidékről származik. Közös azonban bennük, hogy a vörös házasítás alapját mindkét borvidéken a kékfrankos jelenti. Hogy ez mennyiben érezhető a borokban, arról személyesen is meggyőződhetnek a borkedvelők az Eger-Szekszárd Bikavér Párbaj budapesti kóstolóján.
A borszakértőket és borkedvelőket is számos újdonsággal várja a 7. évébe lépő VinCE Budapest Wine Show. A régió legnagyobb boreseményén március 3. és 5. között megismerhetik a világ első okostelefonnal kommunikáló boradagoló-megőrző rendszerét, és a megkóstolt borokat egy mobil applikációval értékelhetik.
A Babel Budapest konyhafőnöke, Lőrincz György nyerte az Év séfjének járó elismerést, amelyet a Gault & Millau Magyarország 2016 étterem- és borkalauz sajtóbemutatóján adtak át.
Dömötör Viola
Mivel közvetlenül a határ mellett található, a magyarok többsége csak átutazik Ausztria legkisebb tartományán, Burgenlandon. Most szólunk, hogy ezzel őrült hibát követtek el! A szomszédban ugyanis elképesztő gasztronómiai élményeket élhetünk át, a hibátlan menüsor és a jó borok mellett pedig garantált a magyar szó is, hol egy üzletvezető, hol egy séf, hol egy felszolgáló köszönt bennünket anyanyelvünkön, és ajánl valami finomat.
Az ínyencek hazájából, Franciaországból következik most néhány olyan finomság, amely a hazai asztalokon is gyakori vendég. De vajon melyiket mire használjuk?
Sokan pusztán a véletlennek tulajdonítják a pezsgő felfedezését, sőt az angolok egyenesen a szigetországot tekintik az ital bölcsőjének. Bár a pontos eredet máig tisztázatlan, de az üzemszerű pezsgőkészítés alapjait Franciaországban kell keresnünk.
A harapós hidegben tett novemberi kirándulások alfája és omegája lehet egy melengető fogásokban és italokban gazdag fesztivál. Szerencsére sok izgalmas program vár ránk ebben a hónapban is.
Top100 Bor
A pezsgő ugyanúgy a nap gyümölcse, mint a bor. Olyannyira, hogy a legtöbb pezsgő borból készül. Azért a legtöbb, mert vannak pezsgők, amelyek közvetlenül a mustból készülnek, de erre majd még visszatérünk. A lényeg, hogy a pezsgő tiszta szőlőléből készül, akár a borok. Ezeért vegyük először szemügyre magát a gyümölcsöt!
Mindmegette
Nem elég hideg a bor, de már megérkeztek a vendégek? Elbénáztad a bornyitást, és parafadarabok estek a palackba? Íme 5 szuper boros trükk, melyekkel sikert arathatsz.
Habliliom
Az Othello vagy sokak által Otelo, esetleg Canadien Hamburgh néven ismert szőlő számos kiskertben bőséggel terem, különösen ilyenkor roskadoznak érett fürtjeitől a lugasok, tőkék.