Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Burgonyalepény snidlingmártással

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 kg lisztes burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 alma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 tojás
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csipet szerecsendió
  • 125 ml olaj
  • A snidlingmártáshoz:
  • 1 dl tejszín
  • 2,5 dl tejföl
  • 2 csokor snidling

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és finomra lereszeljük. Szitába tesszük, és lecsepegtetjük. A lecsepegő levet felfogjuk, és pár percig állni hagyjuk, amíg a keményítő leül az aljára. A hagymát megtisztítjuk, szintén apróra reszeljük. Az almát meghámozzuk, megmossuk négybe vágjuk, magházát kiemeljük, húsát szintén lereszeljük, és a citromlével elkeverjük.

Elkészítés: A burgonyaléről leöntjük a vizet, a visszamaradt keményítőt elkeverjük az almával, a hagymával és a burgonyával. Hozzáadjuk a tojásokat, a lisztet, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A mártáshoz: A tejszínt félkemény habbá verjük. Simára keverjük a tejfölt, és beleforgatjuk a habot. A snidlinget megmossuk, lerázzuk, konyhai ollóval apró darabkákra vágjuk, és a habba vágjuk. Sóval, borssal fűszerezzük.
Kevés olajat forrósítunk egy serpenyőben, két evőkanál segítségével 1-1 halmot rakunk a serpenyőbe, és kanálháttal ellaposítjuk. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük. Szükség esetén öntünk még olajat a serpenyőbe. A snidlingmártással azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: Kb. 45 perc múlva

Ezek is érdekelhetnek

Friss