Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Aszalt szilva és cikória baconbe tekerve

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cikóriákat kettévágjuk, torzsájukat eltávolítjuk, majd a darabokat egyesével baconbe tekerjük, és tűzálló tálba tesszük. Az aszalt szilvákat is baconbe tekerjük, és a cikória mellé tesszük. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, és 200-220 fokos sütőben pirosra sütjük.

Egy serpenyőben karamellizáljuk a barnacukrot, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket. Felöntjük a tokaji szamorodnival, és miután a cukor felolvadt, megszórjuk rózsaborssal, valamint friss, aprított mentalevéllel. A mártást néhány percig forraljuk, majd a sült cikóriákra és aszalt szilva szemekre locsoljuk.

Jó étvágyat!

Ezek is érdekelhetnek