Elkészítés: A cikóriákat kettévágjuk, torzsájukat eltávolítjuk, majd a darabokat egyesével baconbe tekerjük, és tűzálló tálba tesszük. Az aszalt szilvákat is baconbe tekerjük, és a cikória mellé tesszük. Az egészet meglocsoljuk olívaolajjal, és 200-220 fokos sütőben pirosra sütjük.
Egy serpenyőben karamellizáljuk a barnacukrot, majd hozzáadjuk a szőlőszemeket. Felöntjük a tokaji szamorodnival, és miután a cukor felolvadt, megszórjuk rózsaborssal, valamint friss, aprított mentalevéllel. A mártást néhány percig forraljuk, majd a sült cikóriákra és aszalt szilva szemekre locsoljuk.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre