hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Almás béles

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj vagy 12 dkg zsír
  • 1 kanál tejföl
  • 1 egész tojás
  • 2 kanál cukor
  • 1 csipet só
  • tej
  • A töltelékhez:
  • 1 kg alma
  • fahéj
  • cukor ízlés szerint
  • dió vagy zsemlemorzsa
  • A tetejére:
  • 1 tojás

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy könnyen bírjunk vele dolgozni.

A sütőt előmelegítjük 180 Celsius fokra.

A töltelékhez az almát lereszeljük, összekeverjük ízlés szerint cukorral és fahéjjal.

A tésztát kétfelé osztjuk. Zsírozott vagy vajazott tepsin elősütjük. Dióval vagy zsemlemorzsával megszórjuk. A tölteléket egyenletesen elosztjuk rajta. A maradék tésztával befedjük, tojással lekenjük, és világosbarnára, készre sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss