Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

3 legendás szakácskönyv, ami nem hiányozhat a polcról

Szerezd be új kiadásban a család kedvenc szakácskönyvét és olvasgass recepttel illusztrált élettörténeteket - Frank Júlia és Bud Spencer receptekkel tűzdelt önéletrajzát, és Horváth Ilona újra kiadott szakácskönyv-klasszikusát ajánljuk.
Nemzedékek szakácskönyve

Több generációt vezetett már be a gasztronómia rejtelmeibe Horváth Ilona legendás szakácskönyve, és szinte minden háztartásban fellelhető belőle egy-egy sokáig hiánycikknek számító, féltve őrzött példány. A nagyi nem rád hagyta az övét, vagy a tiedet már rongyosra lapoztad? Itt az alkalom, hogy vegyél egy 2016-ban megjelent, aktualizált tartalommal és friss receptekkel rendelkező kiadást! A sütés-főzés alaplépéseit megtanító és a magyar konyha remekeit bemutató alapmű a SPAR hazai 25 éves jubileuma alkalmából került az üzletlánc polcaira.

Itt vásárolhatod meg a könyvet >>>  
Ízes élet, ízes étel

Hagyományos értelemben véve nem szakácskönyv, inkább olvasmányos gasztronómiai önéletrajz Az életem ízei . A szerzőt nem kell bemutatni: Frank Júlia neves magazinok munkatársaként és bő félszáz szakácskönyv írójaként több százezres rajongótáborra tett szert. Ebben a kötetében főként olyan úti élményeiről mesél, amelyek érdekesek, szokatlanok, továbbá közük van a gasztronómiához vagy az élete különleges fordulataihoz kapcsolódnak. A fejezetek végén az utazások során kóstolt 80 emlékezetes étel receptjét is megosztja az olvasóval. 

Bud Spencer emlékére

„Aki nem eszik, nem tud gondolkodni, következésképp létezni sem, ez biztos” – legalábbis Bud Spencer szerint. Eszem, tehát vagyok című könyvében a hétfőn elhunyt filmsztár humorral fűszerezve ötvözi a gondolkodás művészetét a főzés művészetével. Piedone alakítójának a civil életben is az evés volt a legnagyobb szenvedélye, ami a létezés középpontját jelentette a számára. A kötetben erről vív iróniával teli szellemi párbajt olyan neves filozófusokkal, mint Szókratész, Konfuciusz vagy Immanuel Kant, akik álmában látogatják meg. Ha pedig cserbenhagyják a szavak, akkor ínycsiklandó olasz ételkülönlegességeket készít vendégeinek.

Hagymás bab Bud Spencer módra >>> 
Nézd meg Piedone 6 legjobb kajálós jelenetét >>> 


Ezek is érdekelhetnek