Elkészítés: Az élesztőt kb. 1 dl langyos-cukros tejben felfuttatom. A lisztet keverőtálba szitálom, a felfutott élesztővel és a többi hozzávalóval (a vaj kivételével) kelt tésztát dagasztok. Amikor szép sima a tészta, a vajat is beledagasztom. Kevés liszttel meghintem, letakarva langyos helyen a duplájára kelesztem.
Ameddig kel a tészta, a túrót villával összetöröm, a többi hozzávalót belekeverem, a tojáshabbal lazítom.
A tésztát lisztezett felületen átgyúrom, kinyújtom kb. bő ujjnyi magasságra, kb. 7-8 cm átmérőjű pohárral kiszaggatom. Közepébe az ujjammal tojás nagyságú gödröt lapogatok, és a túróval megtöltöm.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, a széleket porcukorral kevert tejjel megkenem, és pihentetem ameddig a sütőt 190 fokra előmelegítem, a sütőbe tolom és kb. 20-25 perc alatt megsütöm.
Vaníliás porcukorral megszitálva kínálom.