Előkészítés: A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütő 2. fokozat).
A kenyeret kis kockákra vágjuk.
Elkészítés: A kenyérkockákat tepsire terítjük, és a sütőben kb. 2-3 perc alatt megpirítjuk. Közben egyszer átforgatjuk. Rászórjuk a reszelt sajtot, elzárjuk a sütőt, és bent hagyjuk a kenyeret. Felforrósítjuk a vajat, megpirítjuk benne a hagymát (kb. 2 perc). A hagymára öntünk 1 liter vizet, felforraljuk, és belekeverjük a leveskockát. Hozzáadjuk a mélyhűtött zöldfűszereket, a tejszínt, és összeforraljuk. A levest tányérokba szedjük, megszórjuk a sajtos kenyérkockákkal, és frissen tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre