Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pórés sonkatekercs

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szál póréhagyma fehér része
  • 8 szelet gépsonka
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • A snidlinges sajtmártáshoz:
  • 2 evőkanál vaj + a tálhoz
  • 2 teáskanál liszt
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál reszelt sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió
  • 1 csokor snidling

Elkészítés

Előkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi, enyhén sózott vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, leszárítjuk. A mártáshoz a snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.

Elkészítés:
1. Snidlinges sajtmártás
A vajat kis lábasban közepes lángon felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, kevergetve egy percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és állandó keverés mellett 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendióval, őrölt borssal ízesítjük, beleszórjuk a snidlinget. A mártást elkészíthetjük márványsajt és trappista keverékével is.
2. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A póréhagymákat betekerjük a sonkaszeletekbe. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a sonkatekercseket, leöntjük a sajtmártással, megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával.
3. Asütőben kb. percig sütjük. Forrón kínáljuk. Zöldsalátát adhatunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss