Előkészítés:
A póréhagymát megtisztítjuk, kb. 10 cm hosszú darabokra vágjuk, és annyi, enyhén sózott vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Kiszedjük, lecsepegtetjük, leszárítjuk. A mártáshoz a snidlinget megmossuk, lecsepegtetjük, és apróra vágjuk.
Elkészítés:
1. Snidlinges sajtmártás
A vajat kis lábasban közepes lángon felmelegítjük, beleszórjuk a lisztet, kevergetve egy percig pirítjuk, majd felöntjük a tejjel, és állandó keverés mellett 4-5 percig főzzük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szerecsendióval, őrölt borssal ízesítjük, beleszórjuk a snidlinget. A mártást elkészíthetjük márványsajt és trappista keverékével is.
2. A sütőt 200 C-fokra előmelegítjük. A póréhagymákat betekerjük a sonkaszeletekbe. Kivajazunk egy tűzálló tálat, belefektetjük a sonkatekercseket, leöntjük a sajtmártással, megszórjuk a reszelt sajttal és a zsemlemorzsával.
3. Asütőben kb. percig sütjük. Forrón kínáljuk. Zöldsalátát adhatunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre