Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Vegán töltött paprika

default user icon

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma (nagy)
  • 2 dl olívaolaj
  • 60 dkg barna csiperkegomba
  • 2 csokor petrezselyem
  • 3 szál friss kakukkfű
  • 15 dkg árpagyöngy
  • 6 db kápia paprika
  • 2 l zöldségalaplé
  • 1 szál zellerzöld
  • 4 gerezd fok hagyma
  • 10 dkg liszt
  • 30 dkg sűrített paradicsom
  • bors
  • 1 ek kristálycukor

Elkészítés

    1. A vöröshagyma felét finomra vágjuk és az olaj felén a feldarabolt gombával együtt jól lepirítjuk, ami nedvességet kienged, azt elpárologtatjuk. Mindezt botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban összedolgozzuk a vágott petrezselyemmel, a kakukkfűvel és az előre megfőzött árpagyöngyével. Ez lesz a töltelék.
    2. A paprikákat kicsumázzuk, a magokat is eltávolítjuk. Betöltjük a tölteléket a paprikába.
    3. Magas lábasban feltesszük az alaplevet a zeller- és petrezselyemzöldjével, a maradék fél darab hagymával és fokhagymákkal forrni. Amikor felforrt, takarékra vesszük és elhelyezzük benne a paprikákat. Fedő alatt lassan megfőzzük, nem kevergetjük, csak néha megrázogatjuk. Hagyjuk kicsit hűlni.
    4. Rántást készítünk: 1 dl olajat hevítünk, megszórjuk 2 púpos evőkanál liszttel, zsemleszínűre pirítjuk, és felöntjük a paprika leszűrt főzőlevéből kb. 1 literrel. Csomómentesre keverjük habverővel, majd a sűrített paradicsomot is hozzákeverjük. Kb. 15 percig forraljuk, sóval, borssal és ízlés szerint cukorral ízesítjük. A töltött paprikákat óvatosan visszahelyezzük a mártásba, és néhány perc alatt óvatosan összeforraljuk. Sós vízben főtt burgonyát adhatunk mellé.

    VIETNÁMI PHO LEVES (VEGÁN RECEPT)>>> 

    VEGÁN CSÁSZÁRMORZSA ALMÁVAL>>> 

    MEXIKÓI BABLEVES (VEGÁN)>>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Barátok közt: Sülve-főve receptkönyv

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin