Vegán falafel humusszal

Nincs szomorúbb látvány a bő olajban úszó, ledarált és szétesett csicseriborsónál. (Annál is inkább, mert semmilyen ravasz fedőnéven nem tudjuk felszolgálni.) Ezt mindenki tudja, aki már megkísérelt konzerves verzióból falafelt előállítani. Maradjunk tehát a hagyományos módszernél, ami nem éppen időtakarékos, de borítékolható általa a siker. A humuszhoz viszont praktikusabb a konzerves csicseriborsó.

Hozzávalók

  • 400g csicseriborsó (száraz)
  • 20 g petrezselyem
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1 ek római kömény
  • 1 kk fűszerpaprika (édes)
  • 1 kk koriander
  • 1 kk szegfűszeg
  • 1 kk só
  • kevés bors
  • A humuszhoz:
  • 400g csicseriborsó (konzerv)
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 kk római kömény
  • 1 ek tahinikrém (helyettesíthetjük mogyoróvajjal is)
  • 0,5 kk chiliszósz (elhagyható)
  • só, bors

Elkészítés

    1. A csicseriborsót bő vízben beáztatjuk, és minimum fél napig állni hagyjuk.
    2. Lecsepegtetjük, majd aprítóba tesszük. (Használhatunk botmixert is.) Hozzáadjuk a petrezselymet, a vöröshagymát, a fokhagymát és a fűszereket.
    3. Alaposan összedaráljuk. Ha botmixert használunk, ügyeljünk, hogy ne legyen túl darabos!
    4. Egy lefedett edényben hűtőbe tesszük minimum 8-10 órára, de a legjobb, ha egy egész napon át pihentetjük.
    5. Golyókat formálunk belőle, majd kellően forró olajban kisütjük.
    6. A humusz összetevőit szintén aprítóba tesszük, és összemixeljük. A csicseriborsó levéből is használjunk egy 0,5 dl-nyi mennyiséget, különben túl száraz lesz.
    7. Pitával és zöldségekkel tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin