Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Falafel - alaprecept

1/5
45 perc
mester
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicseriborsót megmossuk, és 12 órán keresztül bő vízben áztatjuk.
  2. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a csicseriborsót késes aprítóval összeaprítjuk. Összekeverjük a fűszerek felével.
  3. Egy nagy tálba tesszük, szépen szétsimítjuk, és rászórjuk a fűszerek másik felét. Legalább 3 órán át állni hagyjuk. Ez nagyon fontos, mert ekkor szépen összeáll, és nem esik szét sütés közben a falafel.
  4. Ha eleget állt, összekeverjük az egészet, és belekeverjük a szódabikarbónát is.
  5. Vizes kézzel kis gombócokat formázunk belőle, és forró olajban, de viszonylag lassú tűzön sütjük. (Ha nem elég meleg az olaj, nem lesz jó.) Salátávalpitával kínáljuk.

MME-tipp: konzerv-csicseriborsóból is készülhet, ez esetben nem kell áztatni, csak jól lecsöpögtetni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss