Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Koriander falafel tahinikrémmel

MME MME
Hozzávalók
  • A falafelhez:
  • 6 dkg (1/2 csésze) napraforgómag
  • 6 dkg (1/3 csésze) tökmag
  • 2 evőkanál korianderlevél
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 6 db beáztatott és feldarabolt szárított paradicsom
  • 1 gerezd össze sajtolt fokhagyma
  • 1 fej finomra vágott mogyoróhagyma
  • 6 dkg (1/2 csésze) zöld vagy fekete olívabogyó
  • 1 csipetnyi füstölt paprika
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • A tálaláshoz:
  • vegyes zöldsaláta
  • A tahinikrémhez:
  • 3 evőkanál tahini
  • 2 teáskanál nyírfacukor
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 csipetnyi tengeri só

Elkészítés

  1. A falafelhez szükséges összes alapanyagot konyhai robotgépbe tesszük, és összedolgozzuk, amíg teljesen el nem elegyedik. Dió nagyságú gombócokká gyúrjuk, és egy sütőlemezre helyezzük. 45 fokra előmelegített sütő legalacsonyabb polcára tesszük, és nyitott ajtónál, 8 órán vagy egy éjszakán át hagyjuk aszalódni, amíg meg nem keményedik.
  2. A tahini elkészítéséhez turmixban lágyra és krémesre dolgozzuk 2 evõkanál vízzel az összes alapanyagot. Tálaláshoz tányérra helyezzük a zöldeket, rájuk tesszük a falafelt, és a krémmel dúsítjuk. Nagy adag vegyes zöldséggel vagy tortillába, esetleg cukkinitekercsbe csomagolva kínáljuk.

Recept és fotó: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013.

Megjegyzés

Forrás: Christine Bailey: Nyers ételekkel az egészségért, Bioenergetic Kiadó, 2013. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss