Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Zöldfűszeres-pisztáciás falafel

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A pisztáciát durvára vágjuk. A leöblített, lerázott zöldfűszerek levelét lecsipkedjük és finomra aprítjuk, a snidlinget felkarikázzuk.
  2. A hideg vízzel leöblített csicseriborsót lecsepegtetjük és konyhai papírtörlőn leszárítjuk. Aprítógépben összeturmixoljuk a tojással, a zsemlemorzsával, 1/2 tk sóvirággal, némi borssal, a korianderrel és egy kevés csiliporral, majd beleforgatjuk a pisztáciát és az aprított zöldfűszereket.
  3. A masszából bevizezett kézzel 8 db gombócot formázunk. A megmosott paradicsomot cikkekre vágjuk, egy tálkában sóvirággal, borssal ízesítjük, és megcsepegtetjük 2 ek olívaolajjal.
  4. A maradék olívaolajat tapadásmentes serpenyőben felhevítjük, és a kissé lelapított gombócokat közepes tűzön sütjük oldalanként 3-4 percig. Közben a joghurtot simára keverjük. Végül a falafelt a paradicsommal és a zöldfűszerrel díszített joghurttal tálaljuk.

FALAFEL HUMUSSZAL >>> 

Ezek is érdekelhetnek