Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 100 Magyar Bor 2. helyezett: Heimann Barbár, Szekszárd, 2019

default user icon
MME
Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. A 2. helyezett a Heimann pincészet Barbár bora lett.

Top 100 magyar bor 2. helyezett:
Heimann Barbár, Szekszárd, 2019

 

92

Pont

11900 Ft

Polcár

Bortársaság

Forgalmazó

A borról:

A szekszárdi Heimannn Pincészet csúcsbora, 43% cabernet franc, 20% kékfrankos, 19% merlot, 18% tannat. A cabernet franc és a merlot 300 literes, míg a kékfrankos és a tannat 5 és 10 hl-es hordóban értek egy évig. A végleges arányok kísérletezések, próbakóstolások során dőlnek el minden évben.

A 2019-es Barbár illata a sokszínű fajtaösszetételnek megfelelően komplex, fekete bogyós és erdei gyümölcsök aromájával, levendulával, étcsokival. Mindezek mellett megjelenik egy füstös, bőrös, pikáns karakter is. Gazdagon texturált bor feszes szerkezettel, finom savval, érett, integrált tanninokkal. Egyensúlyos, vastagon gyümölcsös, fekete szedres szép bor, melyen a hordó fűszeres, étcsokoládés aromái is megjelennek, és jól állnak neki. Nagy érlelési potenciálja van és hosszú utóíze.

 

BORKALKULÁTOR

 

Melyik a hozzád illő bor a Top 100 Magyar Bor listájáról?




Ezek is érdekelhetnek

Friss