Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Top 100 Magyar Bor 5. helyezett: Gilvesy Tarányi Rajnai Rizling, Badacsony, 2020

default user icon
MME
Közel 500 bort és pezsgőt kóstolt meg a szakmai zsűri, hogy kiválassza Magyarország legjobb borát. Az idén megújult Top 100 Magyar Bor kiadványban a száz legjobb kerül bemutatásra. A Mindmegette.hu-n indul a visszaszámlálás, és napokon belül kiderül, melyik Magyarország legjobb bora. Az 5. helyezett a Gilvesy Tarányi Rajnai Rizling, Badacsony, 2020 bor lett.

Top 100 magyar bor 5. helyezett:
Gilvesy Tarányi Rajnai Rizling, Badacsony 2020

 

91

Pont

6290 Ft

Polcár

Bortársaság

Forgalmazó


A BORRÓL:

A Tarányi-dűlőről származik – ez a vulkanikus terület a Szent György-hegy szoknyáján található, rálátással a Balaton víztükrére, közvetlenül a Gilvesy Pincészet  épülete mellett. A tőkék 50 évesek, a bor spontán erjedt, majd 500 literes hordókban érett tovább, finom seprőn tartva. Illatában fajtakarakteres mezei virágok és enyhe petrolosság, valamint citrusok és fahordós, fás jegyek.

Remek szerkezetű bor élénk savakkal, olajos textúrával és sokféle gyümölcsökkel – szájban érezhetők citrusok (lime, mandarin) és érett barackos, nektarinos jegyek is. Tiszta, komplex és határozott tétel, melynek kivételesen hosszú utóízében ásványos jegyek is mutatkoznak.

Ezek is érdekelhetnek

Friss