A teriyaki lazac elkészítéséhez a teriyaki szószban elkeverünk 2 ujjnyi lereszelt gyömbért és 4-5 gerezd áttört fokhagymát. Óvatosan megsózzuk, megborsozzuk a halat, majd bekenjük a kikevert teriyaki pác kétharmadával. A bepácolt lazacot ezután legalább 20-30 percre hűtőbe tesszük.
Közben a sütőt előmelegítjük 200 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. Amennyiben bőrös a lazacunk, a bőrös felével ráhelyezzük a sütőpapírra. Még a sütés előtt rákarikázzuk a citromot és a póréhagymát, majd 18-20 percig sütjük. Ha kivettük a sütőből, megkenjük a maradék páccal.
A gyors jázminrizst a csomagoláson található útmutatás szerint elkészítjük.
A gyömbéres uborkasaláta elkészítéséhez az uborkát meghámozzuk, felvágjuk, sózzuk, majd 10-15 percre a hűtőbe rakjuk. Ezt követően kinyomkodjuk a levét. Az uborkára egy ujjnyi gyömbért, valamint négy gerezd fokhagymát reszelünk. Sózzuk, mézzel és egy kis alamecettel ízesítjük, és kis vízzel felöntve tálalásig pihentetjük.
Tányérra helyezzük a halfilét, mellétesszük a jázminrizst és külön tálkában kínáljuk az uborkasalátát.