Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertésoldalas gyömbéres káposztával és répával

> 90 perc
bonyolult
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított húst 5–7 cm-es csíkokra vágjuk. Bedörzsöljük sóval, borssal, majd 1 órán keresztül pihentetjük. Felforrósítjuk az olajat, és megpirítjuk rajta az előkészített húsdarabokat. Végül egy kevés vizet öntünk mellé, és 1,5 órát pároljuk.
  2. A megtisztított zöldségeket vékonyan felszeleteljük, majd falatnyi darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, kicsit megpirítjuk rajta először a káposztát, majd beleforgatjuk a répát, végül a hagymát is, és az egészet ropogósra pirítjuk.
  3. A megtisztított, felcsíkozott gyömbérrel és a finomra vágott fokhagymával fűszerezzük. További 1 percig pirítjuk, végül ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk, és az oldalas mellé kínáljuk.

    SZŰZPECSENYE, KARAJ, TARJA, OLDALAS: A LEGJOBB ÉTELEK SERTÉSHÚSBÓL >>> 

    EGYSZERŰ BRASSÓI APRÓPECSENYE >>>

    BORSOS TOKÁNY SZARVACSKA TÉSZTÁVAL

    TEPSIS-MUSTÁROS TARJA HAGYMÁVAL ÉS BURGONYÁVAL >>> 


Akkor finom a gyömbéres zöldség, ha pirítás közben nem enged levet. Ezért mindig nagy lángon, lehetőleg wokban készítsük. Ha nem áll rendelkezésünkre, külön-külön, kis adagokban pirítsuk meg a zöldségeket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss