Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mustáros lazacsteak

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lazac bőrét lehúzzuk, a húst borssal, fokhagymás ízesítésű sóval megszórjuk, a szeleteket magas falú tepsibe helyezzük, és ráöntjük a 3-4 evőkanálnyi mustárból, 1-2 evőkanálnyi mézből és 5-6 evőkanálnyi olívaolajból alaposan összekevert öntetet, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 30-35 percre. Ha a tetejére karamellizálódott a méz, kivesszük a sütőből és vékony szeletekre vágjuk.
  2. A mellé tálalt salátához felkockázzuk a kimagozott avokádót és mangót, a lilahagymát. Miután összekevertük, ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk, ha szeretjük a csípős ízeket, chilipehellyel a tetejét megszórjuk.


Megjegyzés

Recept és fotó: Nemzeti Sport/Bajnokok reggelije - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss