Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes zöldségrolád

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, majd megmossuk. A sárgarépát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk. A zöldségeket - a borsót is -
külön-külön sós, forró vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük és kihűtjük.

Közben a tojásokat összekeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük. A sütőt 160 Celsius-fokra előmelegítjük.

Egy őzgerincformát kibélelünk fóliával úgy, hogy bőven túllógjon a formán. Beleszórjuk a zöldségeket, ráöntjük a tojásos tejszínt, és ráhajtjuk a fóliát. A formát egy mély tepsibe állítjuk, vizet öntünk köré, és 20 percig gőzöljük.

Amikor megkeményedett, kiborítjuk a formából. Felszeleteljük, salátával, zöldségekkel díszítve tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek