Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezt használd tejföl helyett, ha diétázol – krémes és ízletes alternatívát ajánlunk

default user icon
MME
A magyar konyha egyik megkerülhetetlen hozzávalója a tejföl. Magas zsírtartalma miatt azonban a fogyókúra idején jobb, ha minimálisra csökkentjük a fogyasztását. Vagy használhatunk egy fehérjedús alternatívát.

Sok étel elképzelhetetlen tejföl nélkül, de néha kifli mellé vagy kenyérre kenve is jól tud esni a savanykás ízvilágú krém. Mutatunk egy megtévesztő hasonmást, amit tejföl helyett használhatsz a diéta alatt is.

Az egyik legjobb diétás alapanyag: a cottage cheese

Magas tápértékével a cottage cheese verhetetlen fogyókúrás alapanyag. Sós és édes ételeket egyaránt készíthetünk belőle, remek alternatívája a zsírosabb hozzávalóknak – például mascarpone helyett a sajttortában vagy majonéz helyett a tojássalátában is megállja a helyét.

100 g cottage cheese átlagosan 13 g fehérjét, 4 g zsírt, valamint 3 g szénhidrátot tartalmaz, és kb. 100 kcal. Támogat a fogyásban és az izomépítésben, magas kalciumtartalmú tejtermék lévén pedig a csontoknak is jót tesz. Ezzel szemben 100 g tejfölben 2,5 g fehérje, 20 g zsír, illetve 4 g szénhidrát található, és kb. 200 kcal.

Nem kérdés tehát, hogy a kettő közül melyik illeszthető be könnyedén a diétába.

Hogyan lesz a cottage cheese-ből tejföl?

Ahhoz, hogy a kissé darabos cottage cheese-t egy selymesen krémes állagú tejfölhelyettesítővé varázsoljunk szükségünk lesz egy turmixgépre vagy késes aprítóra. A még tejfölösebb íz érdekében tegyünk hozzá 1-2 evőkanál tejet, valamint 1 evőkanál citromlét is, és az egészet turmixoljuk addig, amíg sima állagú krémet kapunk, amit aztán bármilyen ételbe tehetünk, amibe tejfölt ír a receptünk.

 

Össze is gyűjtöttünk nektek néhány fogást, amit a tejföl tesz gazdagabbá. Bátran kísérletezzetek a cottage cheese-zel!

Kapros-tejfölös karalábéleves >>> 

Bakonyi palacsinta >>> 

Hagyományos túrós csusza >>> 

Tejfölös, füstölt sajtos csirkemell >>> 

Epres-tejfölös pite >>> 

A legfinomabb túrógombóc >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss