Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szlovák mézes krémes

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 ek méz
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 db tojássárgája
  • 1 ek rum
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 ek liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A habhoz:
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • A tetejére:
  • 15 dkg étcsoki
  • 5-6 ek étolaj

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit egy keverőtálas robotgép segítségével  összedolgozzuk, majd 2 egyforma részre osztjuk. A darabokból előbb gombócot formázunk, majd lisztezett deszkán mindkettőből négyzet alakú 3-5 mm vastag lapot nyújtunk. A lapokat egy nagy gáztepsi hátuljára fektetjük, és175 fokon, kb. 8-10 perc alatt aranybarnára sütjük.
    2. A krémhez a pudingport a liszttel, a cukorral kikevert tojássátrgákkal a tejben felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük.
    3. Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a cukros margarinhoz, és jól összedolgozzuk.
    4. Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, majd a kemény habbá vert tejszín következik. Rátesszük a másik lapot, és  porcukorral meghintjük vagy csokimázzal bevonjuk a tetejét. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szeleteljük.

      15 MÉZES TIPP, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD ! >>> 

      KEDVENC MÉZES SÜTEMÉNYEK >>> 

Megjegyzés

Amikor először készítettem ezt a sütit, kb. fél óra alatt fogyott el.

Kriszta0817
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gomaria
Nagyon ízlett a családomnak a krémes! Köszönöm a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin