Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szlovák mézes krémes

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 5 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál rum
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 tojássárgája
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • A habhoz:
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag habfixáló
  • A tetejére:
  • 15 dkg étcsoki
  • 5-6 evőkanál étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és 2 lapot sütünk belőle egy nagy gáztepsi hátulján.

    A krémhez a pudingport a liszttel, a cukorral kikevert tojássátrgákkal a tejben felfőzzük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Ha kihűlt a főzött krém, hozzáadjuk a cukros margarinhoz, és jól összekeverjük.

    Az egyik lapra rásimítjuk a krémet, majd a kemény habbá vert tejszín következik. Rátesszük a másik lapot, és vagy porcukorral hintjük meg a tetejétm vagy csokimázzal vonjuk be. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés

Amikor először készítettem ezt a sütit, kb. fél óra alatt fogyott el.

Kriszta0817
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

gomaria
Nagyon ízlett a családomnak a krémes! Köszönöm a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin