Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mézes-mázas - ilyen lett Debrecen tortája!

default user icon
MME
Elkészült Debrecen város tortája! Nézzétek meg mennyire díszes és színes lett a virágkarneválra időzített pazar sütemény!

 A 2018-as virágkarneválra több helyi kézműves cukrász, egy mézeskalácsos népi iparművész és egy séf közösen megalkotta Debrecen város tortáját, ami a mézes-mázas nevet kapta - adta hírül az MTI. A torta, a több mint 200 éves debreceni cukrászat hagyományát öregbítve, több mint egyéves munkával, a helyi cukrászok együttműködésének eredményeként született meg. A finomság már kapható a város hat cukrászdájában és egy belvárosi étteremben.

"A mézes-mázas kínálatába más cukrászdák is bekapcsolódhatnak, ha vállalják, hogy a kidolgozott receptúra szerint készítik el az édességet" - mondta Széles Diana, turisztikáért felelős alpolgármester.

Az alapreceptet megalkotó Balogh István, a Hajdú-Bihar Megyei Cukrász Ipartestület elnöke és Radics László debreceni mézeskalácsos népi iparművész azt emelte ki, hogy Debrecen tortájának a tésztájában a méz, a csillagánizs, a fahéj és a szegfűszeg a helyi mézeskalácsos hagyománytisztelet jegyében  vált meghatározóvá. Ehhez a ribizli könnyedsége és a karamellréteg pazar kombinációja társul. A város tortája ugyanakkor a modern cukrászat irányelveit is követi a mousse krémmel és a fehércsoki ganache-sal.

De megszületett Debrecen koktélja is, ami a helyi kistermelőktől vásárolt mézzel, chilivel és ehető virággal kombinálva készült.

AZ ORSZÁG CUKORMENTES TORTÁJA 2018-BAN >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss