Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Serpenyős újkrumpli zöldspárgával

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg aprószemű újkrumpli
  • 50 dkg zöldspárga
  • 25 dkg apró szemű, friss csiperke
  • 2 db kisebb újhagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 3-4 dl zöldségleves
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 1 kis csokor aprított petrezselyemzöld
  • 1/2 citrom leve
  • tengeri só
  • frissen őrölt bors
  • kakukkfű

Elkészítés

    Elkészítés: Az újhagymát finomra aprítottam, az újkrumplikat alaposan megsikáltam, 3-4 mm vékony karikákra vágtam. A hagymát az olajon üvegesre pirítottam, hozzáadtam a krumplikarikákat, rozmaringgal és kevés aprított kakukkfűvel meghintettem, borsoztam, majd annyi zöldséglevessel öntöttem fel, hogy ellepje a serpenyő tartalmát. A spárgákat meghámoztam, 1,5 cm hosszúra daraboltam, a gombákat tisztítást követően 1 cm-es kockákra vágtam.

    10-12 perc elteltével a krumplihoz adtam a spárgát és a gombát, az elpárolgott zöldséglevest pótoltam, további 6 percig főztem, majd tejszínnel besűrítettem. A burgonya keményítőtartalmának köszönhetően további sűrítőanyagra nem volt szükség.

    Forralás után friss citromlével tettem pikánsabbá – aprított petrezselyemmel tálaltam.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában!

Habliliom
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

muszacska
Igazad van, a végét mindegyiknek levágtam, csak az előző üzenetemben elfelejtettem megírni.
Habliliom
Örülök, hogy ízlett! A zöldspárgákat, ahogy a receptben is szerepel, a magam részéről mindig meghámozom. Az alsó harmadát mindenképp érdemes megszabadtíani a héjáttól.
muszacska
Megcsináltam ezt a zöld spárgás újkrumplit és nagyon finom lett. Tettem bele egy kis lisztet, mert nem lett elég sűrű. Még csak annyit: eddig mindig fehér spárgából készítettem levest, a zöldtől kicsit távol tartottam magam. Olvastam valahol, hogy a zöld spárgát nem kell meghámozni és ez igaz is, ezért legközelebb is bátran fogom használni. Gyorsabban elkészül az étel, mivel a hámozással nem kell időt töltenem. Köszönöm a receptet.

Hasonló Receptek

Magazin