Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ropogós répatócsni

Hozzávalók

  • 20 dkg burgonya
  • 60 dkg sárgarépa
  • 4 ek liszt
  • őrölt fekete bors
  • 1 csokor snidling
  • 2 db tojás
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

    1. A megtisztított burgonyát és sárgarépát felvágjuk kis kockákra, és bő vízben puhára főzzük azokat. Azután leszűrjük, és hagyjuk kihűlni.
    2. Késes aprítóban krémesre törjük a zöldségeket, majd  simára keverjük az elegyben a lisztet. Beledolgozunk egy kevés sót, borsot, a felaprított snidlinget, továbbá a tojásokat. Ezután hozzáadun annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, de formázható masszát kapjunk.
    3. A masszából tetszőleges méretű lapos kroketteket formázunk, elrendezzük azokat egy sütőpapírral leterített sütőlemezen, és a 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 25 percre. Pirospaprikával ízesített tejföl és saláta illik hozzá.
A sütési idő felénél fordítsd meg a kroketteket, hogy mindkét oldaluk ropogósra süljön.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek