A karaj a sertés soványabb része. Megkülönböztetünk rövid és hosszú karajt. Csonttal és csont nélkül is vásárolható a hentes üzletekben, pultokban. Általában szeletekre vágva kínálják. Ezt a húsfélét, éppen amitt, hogy soványabb és nem nagyon tartalmaz zsírt, könnyű kiszárítani, ezért nagyon nem mindegy, hogy sütjük meg. Lehet rántani, de sokan baconbe tekerve sütik meg. Alufóliával lefedve, egyben is süthető.
Az egyik leggyakoribb húsféleség, egész évben kapható a hentesüzletekben, és az élelmiszer láncok húspultjaiban.
A vásárlást követően hűtőszekrényben tárolható, de néhány napon belül fel kell használni. Mélyhűtőben 2-3 hónapig is eláll. A kiolvasztást követően ugyanakkor azonnal fel kell használni, nem fagyasztható vissza.
155 kcal
21.6 g
6.9 g
0 g
A kávézacc a hűtőben is jó szolgálatot tesz: eltünteti a kellemetlen szagokat.
Beküldő: Jutka