Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rántott karaj petrezselymes burgonyával

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 8 szelet karaj
  • bors
  • 3 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 1,5 kg burgonya
  • víz
  • 1 dl étolaj
  • 1 csomag petrezselyem

Elkészítés

  1. A klopfolt karaj szeleteket, sózzuk és borsozzuk majd pár percig hagyjuk állni. Ezután a húst bepanírozzuk, azaz először megforgatjuk a lisztben, majd a sóval felvert tojásban és a zsemlemorzsában. A panírozott szeleteket forró olajban kisütjük.
  2.  A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és egy kerámia vagy teflon bevonatos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, sózzuk és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet majd kevés vizet. Ezeket szépen összesütjük,fedő alatt pároljuk, ameddig a burgonya szemek megpuhulnak. Figyeljünk a folyadék pótlásra. Burgonya függő a hozzáadandó víz mennyisége.

EZT FŐZTE MAGYARORSZÁG 2018 KARÁCSONYÁN 

TEJBEGRÍZES KRÉMMEL TÖLTÖTT MÉZES 

Megjegyzés

Télen is kiváló főétel. - Csizoo

Ezek is érdekelhetnek