hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sertéskaraj hentes módra

60 perc
bonyolult
költséges
4 adag

Elkészítés

  1. A karajszeleteket kiklopfoljuk (kb 120-120 g/szelet). A szalonnát, sonkát és a csemegeuborkát felcsíkozzuk ujjnyi vastagra. A húsokat megfuttatjuk a forró olajon, majd kiszedjük. A  lesült maradékra egy kis vizet öntve szaftot készítünk, amibe a végén pirospaprikát teszünk.
  2. Egy másik edényben kiolvasszuk a szalonnát. Hozzáadjuk a sonkát és ezzel kicsit átpirítjuk, majd rátesszük a karajt. Ezzel éppen csak átkeverjük, hogy felvegye az étel melegségét a hús. Ezután beletesszük az uborkát, kb 1 percig pirítjuk.
  3. Kedvünk szerint lisztszórással (én azzal szoktam) vagy rántással (ezzel kicsit komplikáltabb) elkeverjük és azonnal ráöntjük a félre tett szaftot. Fűszerezzük és felforraljuk. Ha kevés a folyadék, pótoljuk. Esetleg fehérbort is adhatunk hozzá. Én sült krumplival szeretem a legjobban. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss