A bulgur tört búza avagy búzatöret, amely a keleti konyhák egyik legnépszerűbb alapanyaga. S mivel hazánkban is gombamódra nyílnak a török éttermek, méltán lett ismert és kedvelt köretféle nálunk is. Ám nemcsak rizshelyettesítőként fogyaszthatjuk, mert készíthetünk belőle salátát, de levesbetétként is megállja a helyét. Sőt, még desszertként is használhatjuk.
A megadott tápanyagértékek vízben főtt bulgurra értendők.
Szerencsére már bármikor kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben, bioboltokban.
Száraz, hűvös helyen, kamrában, spájban a csomagoláson feltüntetett időpontig.
83 kcal
3.1 g
0.2 g
18.6 g
A zsemlyegombócot úgy főzöm ki, hogy egy dupla alufóliát megkenek olajjal, ráöntöm a masszát, becsomagolom. Téglalap alakúra formázom, hústűvel megszurkálom, így teszem a forrásban lévő vízbe. Főzés közben tűpróbát ajánlok. Ha megfőtt, a fóliát lehámozom, az olaj miatt könnyen lejön. Szeletelem, mint a bagettet.
Beküldő: Gitta