Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cukkinis lecsó kecskesajttal

30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A hagymát, és a paprikát kevés olajon jól lepirítjuk a barnacukorral. Ha szeretjük csípősen, egy hegyes erős paprikát is aprítsunk a paprika mellé.
  2. Ha szépen megbarnult, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, majd lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a kétféle pirospaprikát.
  3. A hámozottparadicsom-konzervet hozzáadjuk, sózzuk és borsozzuk. Visszatesszük főni, de csak addig, hogy a paprika roppanós maradjon. Ha kell, egy pici vizet öntünk rá, hogy szaftos maradjon.
  4. Egy kis lábasban egy nagy marék bulgurt pár csepp olajon megpirítunk. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és 5-6 perc alatt puhára főzzük.
  5. Egy fél cukkinit nagyon apró kockára vágunk. Ha kész a lecsó, a cukkinit és a bulgurt a vajjal együtt belekeverjük, és lefedve, 5 percre félretesszük pihenni. Végül tányérba halmozzuk, lágy kecskesajtot morzsolunk rá és pár csepp olivaolajjal meglocsoljuk.

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss