A bulgur tört búza avagy búzatöret, amely a keleti konyhák egyik legnépszerűbb alapanyaga. S mivel hazánkban is gombamódra nyílnak a török éttermek, méltán lett ismert és kedvelt köretféle nálunk is. Ám nemcsak rizshelyettesítőként fogyaszthatjuk, mert készíthetünk belőle salátát, de levesbetétként is megállja a helyét. Sőt, még desszertként is használhatjuk.
A megadott tápanyagértékek vízben főtt bulgurra értendők.
Szerencsére már bármikor kapható a nagyobb élelmiszerüzletekben, bioboltokban.
Száraz, hűvös helyen, kamrában, spájban a csomagoláson feltüntetett időpontig.
83 kcal
3.1 g
0.2 g
18.6 g
Amennyiben marad liszted, felvert tojásod és zsemlemorzsád a panírozás után, ne dobd ki! Keverd össze, pici tejjel vagy szódavízzel hígithatod. Rövid idő múlva kanállal szaggasd bele a forró olajba! Nagyon finomra megsül, nálunk a családban "cuci" a neve, igen népszerű.
Beküldő: Pappné Zsuzsa