Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csicseriborsó fasírt zabliszttel és zöldséges bulgurral

MME MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. Beleszórjuk a bulgurt 3 dl forrásban lévő vízbe, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük, ezután pedig félrehúzzuk a melegről és várunk míg megduzzad.
  2. Mindeközben az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a kis kockákra vágott színes paprikákat, és sóval, borssal, valamint füstölt paprikával ízesítjük. Ezután félretesszük, és hagyjuk hűlni.
  3. A csicseriborsót ledaráljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, illetve a pirított paprikát. Ezt alaposan összekeverjük, majd kis fasírtokat formázunk belőle és zablisztbe forgatjuk őket. 180 fokosra hevített olajban 2-4 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, tálaláskor pedig a kész bulgurt a tetejére halmozzuk.

Dér Heni és Gömöri András Máté receptje – Fotó: VIASAT3/Troll a konyhában – második évad minden hétköznap 19:30-tól a VIASAT3-on.

Ezek is érdekelhetnek

Friss