Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott töltött rizs

default user icon
2 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók (kb. 8 gombóchoz):
  • 30 dkg rizs
  • 10 dkg darált hús
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • 4 tojás
  • 15 dkg juhsajt (vagy amilyet szeretünk)
  • 1,5 dl paradicsom
  • 1/2 pohár vörösbor
  • 4 dkg liszt
  • olaj
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés:
    1. Kevés olajban a darált húst kissé megpirítjuk, felönjük borral, hagyjuk elpárologni, hozzáadjuk a paradicsomot, és addig főzzük, míg be nem sűrűsödik teljesen.
    2. A rizst sós vízben feltesszük főni (kb. 10-12 percre), leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk 2 tojást, a sajt felét belereszeljük, és jól összedolgozzuk.
    3. A maradék sajtot kis kockákra vágjuk. Egy marék rizs (jobb ha lisztes kézzel csináljuk, mert máskülönben ragadni fog) közepébe 1 kanál húsos szószt és 1 db sajtot tesszünk, jól összezárjuk.
    4. Előkészítjük a lisztet, 2 tojást, zsemlemorzsát, a gombócokat óvatosan bepanírozzuk, és forró olajban kisütjük.
    5. Melegen - de hidegen is - tálalható. Ha kihűlt, elég 2 percre betenni a sütőbe és újra meleg lesz.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

erin
Jópofa kaja és finom. Tényleg pepecs, de végül is nem olyan vészes. Főleg szerintem én ezzel is úgy leszek, mint több más először kipróbált kajával, hogy másodszorra már sokkal rutinosabban állok neki és akkor már nem fog olyan pepecsnek tűnni. Én a rizshez is kevertem egy kis fűszert. Köszönöm a receptet!!
micka
Pepecs munka, de nagyon finom! Megéri a befektetést, oltárira ízlett mindenkinek!!! :)

Hasonló Receptek

Magazin