Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rántott harcsa majonézes krumplisalátával és ecetes lilahagymával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 40 dkg harcsafilé
  • 1 db tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vörösborecet
  • mogyorónyi gyömbér
  • 3 db burgonya
  • 1 dl majonéz
  • 1 dl tejfől
  • 1/2 citrom
  • őrölt feketebors
  • olívaolaj

Elkészítés

    Elkészítés: Reggel a burgonyát megfőzöm, megpucolom, feldarabolom. Ráöntöm a tejföllel összekevert majonézt, sózom, borsozom, beteszem a hűtőbe.

    A lilahagymát karikára vágom, hozzáadom az aprított fokhagymát, sózom, borsozom, reszelek rá gyömbért, összekeverem, hagyom állni egy darabig. Majd facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet és olívaolajat, összekeverem. Ez is mehet a hűtőbe.

    A halat négybe vágom, sózom, borsozom, facsarok rá citromot. Ez is a hűtőben landol.

    Délben előveszem a halat, s kétszeresen bepanírozom. Forró olajban aranybarnára megsütöm.

    Rögtön tálalok. A tányérra kerül két szelet hal, hagymasaláta és majonézes krumpli, egy szelet citromkarika. (Utóbbi a fotózás után került rá.)

Megjegyzés

Szeretem a halakat, tengerit, folyamit egyaránt, gyakran szerepel az étrendemben. Ezúttal harcsát készítettem.

hobbychef
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin