Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Paradicsomos-vagdalthúsos penne

default user icon
2/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg penne
  • 2 doboz baromfi vagdalthús-konzerv
  • 7-8 dl 100%-os paradicsomlé
  • 3-4 húsos paradicsom
  • 1 zellerszár
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bazsalikom
  • parmezán
  • olaj
  • 1 kis üveg olajbogyó

Elkészítés

    Elkészítés: Az összekockázott hagymát olajon megpirítom, rádobom a zellerszárat, a héj néküli, nagy darabokra vágott paradicsom ot, sót, borsot, majd párolom. Hozzáadom a paradicsom levet és a fokhagymát, és lassú tűzön kb. 15 percet főzöm. Ha elfőne a leve, paradicsomlével pótolom. Utána az összevágott vagdalthús-konzerv, az olajbogyó és a friss bazsalikom következik. A tésztát sós-olajos vízben kifőzöm. Nem puhára!!!! Leszűröm, de nem öblítem!! Összekeverem a paradicsom os, fűszeres szósszal, tetejére szórom a parmezánt, és 2 percig lefedem. Utána tálalom. Tálalásnál 1-1 bazsalikomlevéllel díszítem.

Megjegyzés

Imádom, mert gyorsan készen van, és a friss bazsalikommal olaszos ízeket tudok varázsolni. Vegetáriánusoknak vagdalthús nélkül készítem.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin