Elkészítés: Az összekockázott hagymát olajon megpirítom, rádobom a zellerszárat, a héj néküli, nagy darabokra vágott paradicsomot, sót, borsot, majd párolom. Hozzáadom a paradicsomlevet és a fokhagymát, és lassú tűzön kb. 15 percet főzöm. Ha elfőne a leve, paradicsomlével pótolom. Utána az összevágott vagdalthús-konzerv, az olajbogyó és a friss bazsalikom következik. A tésztát sós-olajos vízben kifőzöm. Nem puhára!!!! Leszűröm, de nem öblítem!! Összekeverem a paradicsomos, fűszeres szósszal, tetejére szórom a parmezánt, és 2 percig lefedem. Utána tálalom. Tálalásnál 1-1 bazsalikomlevéllel díszítem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre