Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mascarponés-epres szelet

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg liszt
  • 1 csipet sütőpor
  • eperlekvár a kenéshez
  • A krémhez:
  • 40 dkg mascarpone
  • 15 dkg joghurt
  • 1 tasak bourbon vaníliás cukor
  • 5 ek porcukor (ízlés szerint adhatunk még hozzá)
  • friss eper

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Az epret megmossuk, a háromnegyedét apró kockáravágjuk, a maradékot félretesszük  a díszítéshez.
  2. A mascarponét kikeverjük a joghurttal, és a többi hozzávalóval.Csillagcsövű nyomózsákba töltjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A piskótához habosra keverjüka tojást a cukorral, hozzákeverjük a sütőport és a lisztet. Atésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 175 fokra előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlnihagyjuk, és még langyosan megkenjük a lekvárral.
  4. A tésztát 2 vagy 3 csíkra vágjuk (attól függően, milyen magas süteményt szeretnénk). A mascarponés krémből kis halmokat csinálunk a nyomózsák segítségével, majd megszórjuk a felaprított eperrel. Ráhelyezzük a következő lapot és ugyanígyjárunk el. A sütemény tetejét a maradék aprított eperrel és a félretett, felezett eprekkel feldíszítjük.

    Nézd meg videón, hogy készül a Mascarponés-epres szelet:

Ezek is érdekelhetnek

Friss