Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-tejszínhabos piskótatekercs

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. Egy tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral, a papírt megkenjük vajjal.
  3. A piskótához kézi robotgép segítségével egy tálban fehéredésig habosítjuk a szoba-hőmérsékletű tojássárgájákat a cukor kétharmadával.
  4. Hozzáadjuk az olajat, a tejet és a vaníliakivonatot is. Végül belekeverjük a reszelt citromhéjat.
  5. Egy másik tálban összekeverjük a száraz anyagokat, vagyis az átszitált lisztet, a keményítőt, a sütőport és a sót.
  6. A két keveréket óvatosan összeforgatjuk.
  7. A szoba-hőmérsékletű tojásfehérjéket a maradék egyharmad cukorral tejfölsűrűségű habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk.
  8. A tésztát a vajas sütőpapíros tepsibe öntjük, és az előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Ne szárítsuk ki nagyon, mert törni fog a piskóta. A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a tejszínt (35%-os zsírtartalmút) kemény habbá verjük, majd belekeverjük a tejfölt, a vaníliakivonatot és a porcukrot is, míg egy kemény, de jól kenhető krémet nem kapunk.
  10. A tejszínes krémmel megkenjük a piskótalapot, úgy, hogy a széleken egycentis üres szegélyt hagyunk.
  11. Az epret kis kockákra vágjuk, és egy tálban összekeverjük a kristálycukorral és a reszelt citromhéjjal, majd a tejszínes krém tetejére szórjuk.
  12. A piskótatekercset a rövidebb oldalától kezdve szorosan feltekerjük, miközben hagyjuk, hogy a leváljon a vajas sütőpapírról.
  13. A tekercset az illesztéssel lefelé egy tálcára helyezzük, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül az epres-tejszínhabos piskótatekercs!

Ezek is érdekelhetnek

Friss