Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres darapuding

21 szavazat
30 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az epres darapudinghoz a tejbe belekeverjük a búzadarát, hozzáadjuk a 4 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral kikevert tojássárgákat, a megmosott mazsolát, a citrom reszelt héjját és az egészet sűrűre főzzük.
  2. Levesszük a tűzről, még forrón belekeverjük a vajat és beleforgatjuk az 1 kanál cukorral habbá vert tojásfehérjét.
  3. Hideg vízzel kiöblített tálba öntjük és lehűtjük.
  4. Amikor kihűlt, tányérra borítjuk, leöntjük meleg eperdzsemmel és félbevágott, friss eperrel díszítjük. Fogyasztás előtt hűtőszekrényben hűtjük.

 

Megjegyzés

Finom, gyorsan elkészülő nyári desszert, amikor nem akarjuk a sőtőt begyújtani nagyon ideális. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek