Elkészítés: A szobahőmérsékletű vajat habosra kikeverjük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált mandulát, és tovább habosítjuk. Ezután beleütjük a tojást, belekeverünk egy csipet sót, apránként a lisztet, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztából kb. 2,5 cm átmérőjű rudat formálunk.
A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A tésztából kb. 1 cm-es korongokat vágunk, a sütőpapírra tesszük, mindegyik közepébe 1-1 felezett cseresznyét nyomunk.
Kb. 10-12 perc alatt szép világosra sütjük. Süteményes dobozban hosszan eltartható.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre