Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Mákos kalács

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • 1 reszelt citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált mák
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • tej (csak annyi, hogy ne legyen száraz a mák)

Elkészítés

    1. 1 dl tejben egy kevés liszttel és 1 csipet cukorral felfuttatjukaz élesztőt. A lisztet átszitáljuk, és a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuka kovászt (a felfuttatott élesztőt), a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéját és a tojásokat. Ezt jól összedolgozzuk, levegős tésztává. Meleg helyen, letakarva kelesztjük80 percig (amíg kb. a kétszeresére kel). Ez idő alatt a tepsiket kikenjükés belisztezzük.
    2. Elkészítjük a tölteléket: a mákot cukorral ízesítjük, majdbeletesszük a citromhéjat, hozzáadjuk a citromlevet. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot és annyi tejet, hogy a mák ne álljon össze, hanem könnyen eligazítható legyen a tésztán.
    3. A megkelt tésztát kétrészre osztjuk, kinyújtjuk téglalap alakúra, és megtöltjük a mákkal. Feltekerjük, a tetejét megkenejük tojással. A tészta tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
    4. Hagyjukmég egy kicsit kelni a tepsiben, majd előmelegített sütőben 4-5 fokozaton megsütjük 10-15 perc alatt.

    Töltött mákos kalács >>> 

    Mazsolás-mákos kalács >>>  

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin