Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Videó
Hogy készítsek kelt tésztát vagy leveles tésztát otthon? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogyan készül a tökéletes csoki ganache? Mi az égetett tészta titka? Sütisuli néven indított videósorozatunkban ezekre a kérdésekre adunk választ. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója most megmutatja, hogyan készül a tökéletes adventi fonott kalács.
Kard Sándorné
Cikk
Ez az ostoroskalács-recept annyira tuti, hogy ha elkészíted, számíts rá, hogy pillanatok alatt elfogy. Szinte eteti magát, az elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. A húsvéti asztal egyik közkedvelt szereplője, a töltelék pedig szabadon variálható. Farkasinszki Ildikó süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója a Mindmegette konyhájából most ehhez ad hasznos instrukciókat.
A húsvéti hosszú hétvége sokaknál a lustálkodós reggelekről szól - persze nem az összes. Ennek tökéletes kelléke lehet a foszlós mazsolás kalács, amit már előző este érdemes elkészíteni. Napindítónak kakaóval, vagy az ünnepi sonka mellé, esetleg egy bőséges hidegtál kiegészítőjeként is ellenállhatatlan. Ha egy igazi profitól szeretnéd megtanulni, hogy készül az isteni fonott, akkor Szabi a pék a te embered. Kalácssütésre fel!
Kósa Kolos
Miért vennél boltit, ha házit is készíthetsz? Süss otthon te is kalácsot húsvétra! Mennyei illata azonnal betölti majd a konyhát, na és persze ez biztosan friss lesz, mikor az asztalra kerül. Szóval add meg a módját ennek az ünnepi finomságnak! Ha ez lenne az első alkalom, akkor sem kell pánikba esned, hiszen Mészáros Balázs a Mindmegette konyhájában most minden részletbe beavat.
Török Zsuzsa
Foszlós kalácsra, fenséges fánkra, finom kuglófra, buktára vagy házi kenyérre vágysz, de nem mersz kelt tésztát készíteni? Olvasd el praktikus tanácsainkat, és nem kell kudarctól tartanod többé!
Egy francia klasszikust, az eredeti "mousse au chocolat"-t, vagyis a csokoládéhabot készíti most el nekünk Segal Viktor mesterszakács és Mautner Zsófia, közben kiderül néhány titok a tejszínhabkészítésről is, és megtudjuk azt is, hogyan lesz a foszlós húsvéti kalácsból kruton.
Habliliom
Van ugyan még néhány hét húsvétig, de ez az időszak valahogy a kalácsfélék ideje, egyébként sem árt, ha van az ember recepttárában egy-egy kipróbált, jól bevált recept az ünnepre.
Kiss Bernadett Andrea
Horváthné Klinszky klára