Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Máglyarakás - a klasszikus recept

Hozzávalók

  • 6 db szikkadt kifli
  • 3 db nagyobb alma  
  • 3 db tojás
  • 1/2 liter zsíros tej
  • 15 dkg cukor
  • 4 ek gyümölcslekvár
  • 4 ek vaj
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés

    1. A tejben elkeverünk el 2 ek. cukrot, felmelegítjük, a kifliket felkarikázzuk, és a meleg, cukros tejbe tesszük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját simára keverjük a cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük. Egy tűzálló tálat a vajunk felélvel kikenünk, majd az aljára tesszük a kiflikarikák felét, és ráöntjük a cukorral elkevert tojást.
    2. Az almákat cikkekre vágjuk, egy serpenyőben felolvasztjuk a másik két evőkanálnyi vajat, és pár percig pirítjuk rajta a cikkelyeket. Ezután megszórjuk fahéjjal, majd a kiflikarikákra tesszük a gyümölcsöt. Megszórjuk az egészet egy kis cukorral, majd következhet a kiflikarikák másik fele, és a lekvár. 180 °C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd rátesszük a fehérjehabot, és további 10 percig sütjük, amíg a tetje kicsit megpirul.

    15 ELLENÁLLHATATLAN KRÉMES SÜTI A HÉTVÉGÉRE >>> 

    HAGYOMÁNYOS ÉS HÁZIAS ÍZEK: A LEGJOBB MAGYAROS RECEPTEK EGY HELYEN >>> 

    DESSZERTEK KEZDŐKNEK: EGYSZERŰ RECEPTEK, MELYEKET KÉPTELENSÉG ELRONTANI! >>> 

Megjegyzés

Recept és fotó: Baromfi Termék Tanács, Tojásszövetség

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin