Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
PATAKY KRISZTINA
Cikk
MME
A franciák szerint a szuflé úgy viselkedik, mint egy cica: hálás a törődésért, de szeszélyes lesz, ha nem szentelsz neki kellő figyelmet. Íme, a tökéletes recept!
Ha még az ünnepek után is halmokban áll a szikkadt húsvéti kalács, akkor az alábbi ínycsiklandó maradékmentő receptekkel csodálatos új életet lehelhetsz belé!
Videó
Húsvét után kifejezetten jól jönnek a tojásból, és/vagy sonkából készíthető reggelik, illetve vacsorák. Ha még most is roskadozik a hűtő az ünnepekről megmaradt klasszikus alapanyagoktól, akkor itt egy szuper sonkás kalácsfelfújt receptet, amit később is biztosan el fogsz készíteni. Ha egy kis újdonságra vágysz, ezt ne hagyd ki!
Kard Sándorné
Sütni öröm - főleg, ha a végeredmény mutatós, és olyan finom, hogy mindenki boldogan falja. A siker kulcsa persze elsősorban a rutin - vagy ennek híján egy olyan profi szakmai segítsége, akinek a kisujjában van a desszertkészítés csínja-bínja. Ilyen segítség lesz mostantól a Mindmegette olvasóinak Pinczel Orsi cukrász, aki új videósorozatában süteménysütési trükköket, praktikákat oszt meg veletek - és persze isteni recepteket! Most egy olyan könnyű, és nem utolsósorban pénzátcabarát finomság következik a sorban, ami kifejezetten jól esik majd az ünnepi krémes-diós csodák után!
Amikor valaki életmódváltásra adja a fejét, legtöbbször a cukor, a zsír és a fehérliszt kiiktatásával kezdi az étkezése megreformálását - nagyon helyesen! Ám ezzel együtt jár az is, hogy az addigi kedvenceiről, bizony le kell mondania - vagy mégsem? Buday Péter mesterszakács videósorozatában megmutatja, hogy a nagy klasszikusokat hogyan lehet "egészségesítve" mégis isteni finoman elkészíteni! Következzék a vargabéles - cukor- és gluténmentesen, és persze isteni finoman!
Nem könnyű az ünnepekre sütni-főzni, ha glutén- és laktózérzékeny tagja is van a családnak, de szerencsére nekik sem kell lemondaniuk a finom falatokról. Felcsiki Tünde most egy mentes kölesfelfújtat készített dióval és naranccsal. Karácsonyra tökéletes!
Gordon Ramsay elmesélte: egyszer arra kérték, hogy kokainnal szórjon meg egy szuflét, de nem ez volt az egyetlen eset, amikor a sztárséf kapcsolatba került a drogokkal.
Finom, roppanós tojáshab a tetején, alatta alma, dió, kifli, lekvár - ez a máglyarakás, ami lehet desszert vagy egy kiadós leves után akár a második fogás is. Mutatunk rá 7 felejthetetlen variációt!
Putóczki Gáborné
A január általában a visszafogott főzések időszaka. Egyrészt a karácsonyi traktába minden energiánkat beleadtuk, az alapanyagok is eltértek az átlagostól, így nem csoda, ha januárban csak takarékon működik a konyhánk. De abból, hogy nem drága alapanyagokból és nem extra időigényes megoldásokkal készítjük el a család számára a vacsorát, még nem következik, hogy rossz lenne, ami az asztalra kerül. Sőt, a kenyérből, kalácsból készített felfújtaknak egyszerűen lehetetlen ellenállni.
SB
Földünk népességének jó része alap táplálékként fogyasztja az évezredek óta termesztett, egészséges kölest. Legalább hetente egyszer javasoljuk fogyasztani mi is, mert olcsó és rendkívül egészséges gabonaféle, mely ráadásul nem tartalmaz glutént.
Habliliom
A könnyű és gyorsan elkészíthető, ízletes fogások kifejezetten jótékonyak a szürke napokon. Ha pedig zöld leveles növények is helyet kapnak benne, olyan, mintha mindig derű költözne a tányérokra.
Hihetetlenül légies, omlós és könnyű, egyszerűen tényleg ellenállhatatlan a szuflé, bármilyen ízben is készüljön. A rettegett és túlmisztifikált felfújtak pedig pofon egyszerűen és gyorsan elkészíthetőek, csak néhány alapszabályt kell betartanunk.
Baloghné Kele Judith
Felcsiki Tünde