Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Madártej vajkaramellás popcornnal

default user icon

Hozzávalók

  • A madártejhez:
  • 6 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 tk vaníliaőrlemény
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 6 dl tej (zsíros)
  • 1 csipet só
  • A díszítéshez:
  • karamellszósz
  • Caramoon popcorn

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, a vaníliaőrleménnyel és őrölt fahéjjal. Ha a tojássárgája kissé kifehéredett, hozzácsorgatjuk apránként a tejet, jól elkeverjük, majd alacsony lángon, folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg kissé besűrűsödik (nem szükséges felforralni). Ezután kihűtjük.
    2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük egy kézi habverő segítségével, majd két evőkanál segítségével egy tányérra galuskákat szaggatunk belőle, és mikrohullámú sütőben, 900 watton, kb. 20-25 másodperc alatt megfőzzük.
    3. A kihűlt madártejet poharakba töltjük, a kiszaggatott, megfőtt galuskákat a tetejére halmozzuk, karamellszósszal és vajkaramellás popcornnal díszítjük.

      Még több finomság karamellás popcornnal >>> 

      Kedvenc pohárdesszertjeink >>> 

      A legjobb karamellás desszertek >>> 

Megjegyzés

A tojáshab akkor jó, ha már olyan kemény, hogy szinte lefordul a keverőlapátról.

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes