Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habcsók vajkaramellás popcornnal

MME MME
90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A popcorn golyókat egy aprítógéppel zúzzuk apróra.
  2. A tojásfehérjét elkezdjük felverni egy csipet sóval. Ha már elkezdett habosodni, adhatunk hozzá pár csepp citromlevet, hogy fényesebb legyen a hab. Apránként adjuk hozzá a cukrot, közben verjük folyamatosan addig, amíg kemény, sűrű, fényes masszát nem kapunk. Végül forgassuk bele az aprított karamellás popcornt.
  3. Kanalazzuk a masszát csillagcsöves habzsákba, és nyomjunk belőle kisebb habcsókokat a sütőpapírral letakart sütőlemezre. Ekkor szórhatunk még rá díszítésként a zúzott popcorn-ból, esetleg cukorgyönggyel is díszíthetjük.
  4. Toljuk be a 100 fokra előmelegített sütőbe, és szárítsuk légkeveréssel kb. 60 percig. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni.

A RECEPTHEZ TARTOZÓ VIDEÓT, ITT TALÁLOD! 

TOVÁBBI RECEPTEK CARAMOONNAL! 

Megjegyzés

Fontos, hogy a popcornt olyan kicsire aprítsuk, hogy a csillagcsövön majd átférjen, ne dugítsa el. - MME

Ezek is érdekelhetnek