hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Répatorta vajkaramellás popcornnal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A vajat a cukorral és a narancshéjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat és jól elkeverjük. Beleöntjük a lereszelt sárgarépát, a mandulalisztet, a darált popcornt, a vaníliát és a narancslevet is, majd ismét jól összekeverjük.
  2. A lisztet, a szódabikarbónát és a sót összeszitáljuk, majd hozzáadjuk a répás keverékhez, végül beletesszük a fűszereket, a fahéjat, a gyömbért és a szegfűszeget. 
  3. A masszát kivajazott, kilisztezett tortaformába önjük és előmelegített sütőben 175 fokon 45 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. A tortát kihűtjük, majd kivesszük a formából.
  4. A mázhoz a krémsajtot simára keverjük a vajjal, majd a porcukorral és a vaníliával. A kihűlt tortára kenjük, a tetejét megszórjuk popcornnal és 2-3 órára hűtőbe tesszük.

Nézd meg videón, hogyan készül a répatorta karamellás popcornnal:

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss