Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Libamáj zsírban sütve II.

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg libamáj
  • 1,6 kg libaháj
  • 1,5 fej fokhagyma
  • 1 l tej
  • lilahagyma
  • pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A sütés előtti nap a libamájat beáztatom 1 l tejbe, amibe belenyomok majdnem 1 egész fej fokhagymát.

    Másnap apró kockákra vágom a libahájat, és egy kevés tejben felteszem főni. Amikor zsírjára sült és ropogós tepertő lett belőle, a tepertődarabokat kiszedem, és a visszamaradt zsírban a májat lassan megsütöm. Sütés közben hozzá passzírozom a megmaradt fokhagymát.

    Lassú tűzön kell sütni, nehogy leégjen az alja. Kb. 45 percet sütöm mindkét oldalát, úgy az igazi, ha ellepi a zsír.

    A legvégén sózom, kevés pirospaprikát teszek bele, keverek rajta egyet, de ezzel már nem sütöm tovább.

    Tűzálló tálba átteszem, ráöntöm a megmaradt zsírt, hagyom kihűlni, majd hűtőbe teszem.

    Másnap reggel a megdermedt zsírból kivéve felszeletelem, friss kiflivel és rengeteg lilahagymával tálalom.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin