Keress receptre vagy hozzávalóra

Bulgursaláta bébispenóttal

Hozzávalók

  • 20 dkg bulgur
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg bébispenót
  • 1/2 db citrom
  • 1 csokor újhagyma
  • 10 dkg magkeverék (fenyő-, tök- és napraforgómag)

Elkészítés

    1. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük, majd lehúzzuk a tűzről, és langyosra hűtjük.
    2. Felforrósított olívaolajon üvegesre pároljuk a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát. Ráreszeljük a meghámozott fokhagymát, majd rádobjuk a megtisztított spenótleveleket, és kissé megfonnyasztjuk azokat.
    3. A bulgurt összeforgatjuk a spenótos keverékkel, a citrom kifacsart levével és a megtisztított, felkarikázott újhagymával. A magkeverékkel megszórva tálaljuk a salátát.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin