Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Kolbászos lecsó nokedlivel

Hozzávalók

  • 2 ek zsír
  • 15 dkg szalonna (füstölt húsos)
  • 1/2 kg hagyma
  • 1/2 kg paprika
  • 2 db hegyes erős paprika
  • 30 dkg kolbász (vagy füstölt virsli)
  • 1 kg paradicsom
  • piros paprika
  • cukor
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés

    1. A zsírt lábasba teszük, kisütjük benne a szeletekre vágott és bevagdosott szalonnát, a pörcöket kivesszük. Ebbe a zsírba tesszük a szeletekre vágott hagymát, megsózzuk, majd 4-5 percig pároljuk.
    2. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott paprikát, erős paprikát és a kolbászt vagy virslit (vagy van amikor mindkettőt). Kicsit megsózzuk a paprikát is, hogy puhuljon. Amikor félig puha, hozzátesszük a paradicsomot, a pirospaprikát és egy kevés cukrot, mert minden paradicsomos ételbe kell egy kis cukor .
    3. Addig főzzük, amíg a paradicsom leve elfő, és jól besűrűsödik. A lisztből, tojásból nokedli tésztát készítünk, forró vízben kiszaggatjuk, végül erre szedjük rá a kolbászos lecsót.

    LECSÓLEVES>>> 

    LECSÓKRÉMES HAMBURGER>>> 

    CUKKINIS LECSÓ KECSKESAJTTAL>>> 

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin